Vignobles Bourdillas, A.O.C. Premières Côtes de Bourg, A.O.C. Bordeaux

 

Het begint bij de druiven!

Vignobles Bourdillas is van oorsprong een wijndomein uit de Côtes de Bourg. In 1952 startte Pierre Bourdillas een wijnbedrijf met maar liefst 110 hectaren wijngaard. Voor die tijd een enorm groot wijnbedrijf, zeker om mee te starten. Zijn 4 zoons Philippe, Francois, Vincent en Bernard namen het bedrijf in 1980 over. Zoals het een familie bedrijf betaamt werken inmiddels enkele kinderen van hen ook mee op het Domein.

Philippe, Francois, Vincent en Bernard die in 1980 het bedrijf overnamen van hun vader

Het bedrijf is inmiddels gegroeid naar 112 hectaren. De wijngaarden strekken zich nu uit over Côtes de Bourg, Blaye Côtes de Bordeaux, en Bordeaux. Het Wijnbedrijf bestaat in feite uit drie Château’s:

Chateau Beausoleil, A.O.C. Bordeaux (12 hectare), Château Mayne de Bernard, A.O.C. Premìeres Côtes de Bourg (55 hectare) en Château Jussas, A.O.C. Blaye Côtes de Bordeaux (45 hectare)

En ook hier wordt wijn gemaakt zoals wij het graag zien. Zowel de Bordeaux als de Côtes de Bourg worden opgevoed op Frans eiken. Na de pluk worden de druiven handmatig geselecteerd. Wederom een wijnboer die het oer principe van wijn maken goed snapt, de wijn begint bij de druif. Ondanks het subtiele eiken blijft fruit de basis van deze prachtige Bordeaux wijnen, fijne tannines en een lange afdronk completeren dit drinkgenot.

Vignobles Bourdillas heeft een kenmerkende huisstijl c.q. huis smaak. Geen moordende tannines in de hoop dat die in de toekomst wat afnemen, en geen gehap in houten wijnen, nee fruitige wijnen met heel subtiel het vanille van nieuw en gebruikt eiken er door heen. Wij zijn dan ook oprecht blij de familie Bourdillas in ons assortiment te kunnen voeren.

En ook hier geld dat je het zonnetje in de wijn kunt proeven, geweldig voor rood, maar in onze optiek minder geschikt voor wit en rosé. Daarom hebben wij gekozen voor de wat ons betreft beste rode wijnen van dit mooie en sympathieke familiebedrijf

 De wijnen van dit mooie wijnbedrijf die u bij ons kunt vinden: