Over ons

Op 6 november 2001 kwamen onze eerste zelf geïmporteerde pallets met wijn in Nederland aan. Wijnen die we zelf hadden gevonden bij kleine, zelfstandige en vooral gepassioneerde wijnboeren die met veel aandacht en toewijding hun wijnen maken. En die terecht trots zijn op hun wijnen.

Wijn gemaakt met inzet en toewijding

Nu, zeventien jaar later, halen we nog steeds onze wijnen bij Vignerons indépendants. Vaak familiebedrijven, geen industrieel werkende wijngiganten die –bijna als chemische fabriek- door middel van toevoeging van smaak-en kleurstoffen, E-nummers, houtsnippers en andere kunstgrepen, hun wijnen ieder jaar precies hetzelfde laten smaken. Nee, wij halen onze wijnen bij ambachtelijk werkende wijnboeren die hun druiven opvoeden alsof het hun kinderen zijn, die hun wijn de tijd geven om op eiken vaten te rijpen, die wijn maken met inzet en passie.

Modernste technieken

Ambachtelijk wil overigens niet zeggen dat ze hun druiven nog met hun blote voeten persen en hun wijn in betonnen cuves laten gisten en klaren met het eiwit van een vers ei. Nee, ook onze wijnboeren investeren in de modernste technieken om hun wijnen nog beter te maken, maar ze vergeten nooit dat goede wijn begint bij de druif in de wijngaard.

En dit resulteert in avontuurlijke wijnen, die ieder jaar net iets anders smaken, maar in moeilijkere jaren met veel vakmanschap en inzet heerlijk zijn en in goede jaren absoluut top zijn.

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Naast onze passie voor wijn was ook teleurstelling een belangrijke drijfveer om zelf te gaan importeren. Teleurstelling vanwege de enorme aantallen bedroevend slechte wijnen die –vooral in het betaalbaardere segment- worden aangeboden. Vandaar ons motto: het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

Wij hebben dan ook op het gebied van verkoop van wijn een afwijkende visie. Wijn moet eerst geproefd kunnen worden alvorens hij aangeschaft wordt. Daarom verzorgen we proeverijen aan huis of op locatie. Niets is zo frustrerend als een fles wijn open te trekken en deze met de nodige weerzin leeg te schenken, of erger: door de gootsteen te spoelen.

 

Onze proeverij: een avontuur

Daarom nemen we u in onze proeverijen mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis door de wijnwereld. We nemen u mee naar bekende én onbekende wijnstreken en appelaties. We laten u eerlijke, goed gemaakte wijnen proeven en als goede gids vertellen we u uitgebreid over druiven, wijnmaakprocessen, terroir, de wijnmakers en andere wetenswaardigheden. Want wijndrinken is naast genieten ook avontuur, ontdekken en ervaringen delen met familie en vrienden.

 

Eerlijke wijn voor een eerlijke prijs.

Wij hebben geen wijn in de supermarkt range en doen niet me aan schreeuwerige zogenaamde wijnvoordeelaanbiedingen “van € 17,95 voor € 8,95”. Wij zouden ons schamen als u ontdekte dat u eerder € 9,00 meer betaalde dan de € 8,95 die hij waard blijkt te zijn. Nee wij leveren eerlijke wijn voor een eerlijke prijs met de extra service om tegen een kleine vergoeding eerst te proeven in uw vertrouwde omgeving thuis. Dus geen sodeknetter wat voordelig, maar sodeknetter wat lekker of sodeknetter wat gezellig. Bij ons is wijn een gewaardeerd natuurproduct gemaakt om van te genieten en om te ontkurken samen met familie en vrienden.

 

Proost en hopelijk tot snel om samen bij u thuis op wijnontdekkingsreis te gaan!

Ruud en Nunziata Sulman.

 

“Het leven is te kort om slechte wijn te drinken”