Domaine Mas den Founs, A.O.C, Côtes de Roussillon

Anne-Marie en Diederik Verbeelen startten samen een tweede carrière als wijnmaker

Domaine Mas den Founs is een prachtig wijndomein in de Roussillion, gevestigd in Villemolaque, gelegen  vlak tegen de Pyreneeën aan. Mas den Founs is dan ook de Catelaanse benaming van de Wijngaard.

Op de website van Diederik en Anne-Marie Verbeelen (de Belgische eigenaars van dit prachtige domein) staat dan ook  “when dreams come through” Na een druk en haastig bestaan kochten Diederik, werkzaam als professor in de geneeskunde, en Anne-Marie, werkzaam als tandarts, in 2008 de 8 hectare grote wijngaard.Mas den Founs.

Ze voelden dat ze hard en veel hadden gewerkt, maar eigenlijk te weinig genoten van rust en ontspanning. Gewerkt moet er blijven maar in een omgeving die dit meteen doet vergeten. Zelden zagen we zo’n oase van rust en natuurpracht gezien als dit domein.

Een van de mooiste wijndomeinen die we ooit zagen

Wij hebben gekozen voor de prachtige dessertwijn van dit domein.  Bij Roussillon denken veruit de meeste mensen meteen aan bulkwijn of wat boerse slobberwijn. Toch slagen wij er iedere keer weer in overal pareltjes te vinden, als je maar net zo zorgvuldig zoekt als wijn opgevoed moet worden. Deze o zo zuivere dessertwijn is ons inziens nog mooier bij Foie Gras dan bij het dessert: exotisch fruit in de neus en een minutenlange afdronk maken van deze wijn een pareltje uit dit zon overgoten gebied.

  

Gelukkig besloten Diederik en Anne-Marie niet na jarenlang hard werken van hun welverdiende rust te gaan genieten, maar kochten ze dit wijndomein. En gingen ze hier weer met evenveel passie en liefde aan de slag. Met als resultaat enkele nieuwe en geweldige variëteiten.

Wij blijven dit wijndomein nauwlettend volgen en sluiten een uitbreiding van het assortiment allerminst uit. En voor u als wijngenieter zal ook zeker gelden na het nuttigen van deze pracht dessertwijn:  “whem dreams come through”.

De wijn van dit prachtige domein die u bij ons kunt kopen:

Domaine Mas den Founs, Muscat de Rivesates,  100% Muscat Petit Grain