Domaine du Bois de Pourquié, A.O.C. Bergerac

Familie Mayet, Domaine du Bois de Pourquié, verkozen tot de Beste Wijnmaker uit de Bergerac 2016!

Dat Domaine du Bois de Pourquié begin dit jaar werd verkozen tot Beste Wijnboer uit de Bergerac van het jaar 2016 verbaasde ons niks. Wij weten al sinds 2005, toen we onze eerste wijnen van dit geweldige wijnhuis importeerden dat de kwaliteit altijd absolute top is

Toeval

Toch speelde het toeval van harte mee bij het vinden van deze uitstekende wijnboer. Vaak probeer je op een overvolle beurs samen met duizend andere importeurs dat pareltje te vinden, of ben je dagen aan het ritten in een wijngebied op zoek naar die speld in een hooiberg. Niet bij onze Bergerac wijnboer Domaine du Bois de Pourquié. Op onze vakantie in de Dordogne in 2005 werden wij getrakteerd door onze dochter en zoon op een avondje Pizzeria. Gezien hun budget besloot ik een niet al te dure Bergerac Merlot 2002 te kiezen. Met een glimlach op ons gezicht en een heerlijk dampende pizza proostten we op deze fijne vakantie.

Bergerac, 100% Merlot, het slechte jaar 2002, in combinatie met Franse wijn bij Pizza: de verwachtingen waren qua kwaliteit niet zo hoog gespannen. Maar ja dagen als deze zijn onbetaalbaar en we genoten vol op.

Na de eerste slok gaven we eerst de heerlijke pizza de schuld van de lekkere smaak van de wijn, want aan de wijn kon het niet liggen. De fles was verdacht snel op, ondanks dat Robert Parker had geschreven dat er geen goede wijn uit 2002 in Zuid-Frankrijk te vinden zou zijn. Nou wij hadden er wel één gevonden en uiteraard besloten we meteen er de volgende dag eens langs te rijden! De rest is geschiedenis. Feit is wel dat wij sinds 2005 altijd de Rouge, Sec en Rosé van Domaine du Bois de Pourquié in ons assortiment hebben gehad.

Geweldige prijs-kwaliteit verhouding

In onze beleving qua prijs-kwaliteit een van onze beste wijnen. En iedere jaargang weer een buitengewoon aangename verrassing wat er nu weer onder de kurk zit, altijd lekker maar ieder jaar met net even andere nuances. De familie Mayet laat ons nooit in de steek.  Leve het natuurproduct!

Domaine du Bois de Pourquié bestaat al sinds 1852, het waren toen monniken die op wat kleinere schaal vooral dessert wijn (monbazillac) produceerden. Het wijndomein is gevestigd in het gehucht Conne de Labarde:  2 boerderijen en een wijndomein (niet eens een kerk). Familie Mayet  maakt naast de door ons geïmporteerde  wijnen ook een zeer verdienstelijke Monbazillac.

Passie en vakmanschap

Deze wijnfamilie is niet zo maar tot beste wijnboer 2016 uit de Bergerac verkozen. Zij verbouwen er al geruime tijd prachtige wijnen op hun 30 hectare grond. Rijke ijzerhoudende kleiachtig slip met kalksteen en kiezels zorgen voor veel smaak nuances. Een wijnboer die de  natuur zijn gang laat gaan en van zijn wijn geen saaie eenheidsworst probeert te maken, maar die met inzet, passie en vooral vakmanschap iedere jaar prachtige wijnen produceert. Wijn zoals wij vinden dat wijn gemaakt behoort te worden.

                                                                        

De wijnen van dit prachtige domein die u bij ons kunt kopen: