Domaine Bernard Reverdy & fils, Sancerre AOC

Noël en Romain Reverdy, Domaine Reverdy & fils, 12 keer winnaar Coup de Coeur van de Guide Hachette.

Ook Domaine Bernard Reverdy et Fils is weer zo’n familiebedrijf zoals wij dat zo graag zien. Familie Reverdy woont en werkt al vele generaties als wijnboer in het leuke wijndorpje Verdigny, niet ver van het beroemde wijnstadje Sancerre. Een kleine rondrit door Verdigny maakt al snel duidelijk dat ook andere Reverdy’s,  telgen uit de grote Sancerre-wijnfamilie Reverdy, er nog steeds hun wijnbedrijf hebben. Noël en zijn vrouw Claudine zijn sinds 1980 de trotse eigenaren van dit geweldige wijnhuis. In 2009 komt hun zoon Romain na het afronden van zijn studies en stages in Australië als mede eigenaar in de boeken.

Het wijnbedrijf heeft 9,5 hectare Sauvignon Blanc aangeplant en 2,5 hectare Pinot Noir. De percelen bevatten alle drie de zo karakteristieke grondsoorten: Caillottes (kleine stenen), Terres Blanches (kalkhoudende grond) en Silex (vuursteen):

een  garantie voor complexe en kwalitatief grandioze wijnen.

Speciale vermelding in de Guide Hachette 

Niet alleen wij maar ook de Guide Hachette heeft de kwaliteit van Domaine Bernard Reverdy et Fils ontdekt. In haar speciale uitgave 35 jaar Guide Hachette “Les Domaine Coup de Coeur” staan per appelation de wijnboeren die de Meeste Coup de Coeurs gewonnen hebben. Van de twee Sancerre boeren die genoemd worden is Domaine Bernard Reverdy et Fils  er één,  met maar liefst 12 noteringen Coup de Coeur, 10 keer voor haar rosé 1 keer voor haar rood en 1 keer voor haar wit.

De bescheidenheid waarmee familie Reverdy met deze uitzonderlijke prestatie omgaat is veelzeggend.

Kenmerkend voor een familiebedrijf is traditie, traditie qua product, wijngaard en kwaliteit. Noël Reverdy nam in 1993 afscheid van het door zijn opa ontworpen wijnetiket, dat tot aan dat jaar nog steeds werd gebruikt. Nou ja afscheid, in een moderne uitvoering blijven de rosé en de rood gebruik maken van Opa’s ontwerp.

Domaine Bernard Reverdy et Fils is overtuigd lid van de Vignerons Indépedants, de organisatie van onafhankelijke wijnboeren. Een garantie voor kleinschaligheid, kwaliteit en authenticiteit. Wij zijn blij en vooral trots deze mooie wijnen aan u te kunnen aanbieden en we zijn ervan overtuigd dat u net zo van deze prachtige gaat genieten als wij zelf!

 De wijnen van dit prachtige domein die u bij ons kunt kopen: