Domaine Belles Courbes, A.O.C. Saint-Chinian

Oud Eigenaar en huidig keldermeester Jean-Benoît Pelletier

In 2000 hakte Jean-Benoît Pelletier de knoop door. Nadat hij zijn werkzame leven lang in dienst voor anderen in de wijn had gewerkt, kocht hij in nu een wijngaard van 10 hectare en startte Domaine Belles Courbes. Niet zomaar een wijngaard overigens: zijn 10 hectaren liggen op een heuvel, circa 250 meter hoog, in de heuvels van Schalie van het Massif-Central.

Les Belles Courves – de mooie Rondingen- midden in het Massif Central

Prachtige Rondingen

De prachtige rondingen (Belles-Courbes) liggen niet alleen 250  meter hoog, maar ook pal op het zuiden. Alleen zijn wijngaard is al een reis naar Saint-Chinian waard. De wijnranken zijn gemiddeld 45 jaar oud en brengen geen mooie, maar prachtige rode wijnen voort. Zijn Top Cuvée Totem (vergezicht) is heel mooi, maar onze voorkeur gaat naar zijn Cuvée Tradition vieille  vignes uit het uitmuntende jaar 2012. Als u wilt weten hoe de zon in de wijn smaakt, probeer dan deze prachtig gemaakte Saint-Chinian.

In 2015 verkocht Jean-Benoît zijn wijngaard aan Familie Tournat uit Cognac. Gelukkig voor hen -en voor ons!- bleef Jean-Benoît als keldermeester aan het domein verbonden en maakt hij nog steeds zijn prachtige rode wijnen en rosé’s.

Gelukkig nog steeds als keldermeester aam dit domein verbonden

En nog steeds is de wijnkelder van het domein gevestigd onder het woonhuis van Jean-Benoît in Gennies de Fontedit, 10 minuten ten noorden van Beziers, iets wat typisch is voor de streek Saint-Chinian, maar wat verder in Frankrijk ongebruikelijk is.  Tijdens de oogst geeft dit topdrukte in dit kleine wijndorp, omdat alle wijnboeren hun kelder onder het woonhuis (binnen de bebouwde kom) hebben.

Domaine Belles Courbes, voert met trots het Vigneron Indépedants logo, dat garant staat voor kleinschaligheid, kwaliteit en authenticiteit. Wij zijn blij en vooral trots deze mooie wijnen in ons assortiment te mogen voeren. Wat een geweldenaars! Ontdek zelf hoe de zon smaakt in deze wijnen. We beloven u dat u net zo enthousiast gaat zijn als wij!

 De wijn van dit prachtige domein die u bij ons kunt kopen:

Domaine Belles Courber 2012 Vieille Vignes, 50% Grenache, 20% Syrah, 20% Carignan, 10% Cinsault