Domaine Barillot, AOC Pouilly-Fumé

Voor wie wil weten waarom Pouilly-Fumé zo beroemd is!

Domaine Barillot is gevestigd in het centrum van het wat eenvoudige Pouilly-Sur-Loire, zeker eenvoudig als je dit afzet tegen de eeuwige rivaal, het buitenaards mooie Sancerre. Qua wijn is onze Domaine Barillot echter verre van eenvoudige. De uitsluitend witte druiven van deze Pouilly-Fumé komen van twee wijngaarden, verdeeld over Saint-Andelain en Pouilly-Sur-Loire. Samen zorgen zij voor een kristalheldere, minerale wijn met een prachtig bouquet, waar de geur van hyacint zeer verfijnd het brede geurenpalet aanvoert van verder noten, amandel en abrikoos.

Prachtige vergezichten en mooi onderhouden wijngaarden

Gaan we naar de wijngaarden net buiten Pouilly-Sur-Loire dan zijn we de eenvoud en saaiheid ook snel kwijt:  prachtige vergezichten en mooi onderhouden wijngaarden zo ver men kan kijken.

Omdat in de Pouilly-Fumé (door ruimtegebrek) het planten van rode wijnranken verboden is produceert Barillot uitsluitend twee witte wijnen. Rood en Rosé gaat u niet vinden in Pouilly-Fumé.

De voornamelijk Klei en kalkstenen grond van de Pouilly-Fumé wijngaarden, zorgen voor de typische heldere, minerale, volle prachtwijnen van deze appellation. Zoals we al zeiden: onze Pouilly-Fumé is gewoon een voorbeeld van hoe complex een wijn uit deze prachtige streek kan ruiken en smaken. De lokaal geproduceerde geitenkaas met vers stokbrood maakt onze wijn (voor zover mogelijk) nog meer uitzonderlijk

Familie Barillot

Als u dus wilt weten hoe een typische Pouilly-Fumé hoort te smaken, dan móet u gewoon deze fantastische Barillot proberen!