Château de Brague, Verac

Klasse verloochent zich niet

Chateau de Brague is weer zo’n typisch familie bedrijf zoals wij dat graag zien. Het domein heeft een lange historie en werd in 1936 gekocht door grootvader Maurice Trève, waarna zijn zoon en dochter Jacques en Helénè het stokje overnamen. Op dit moment zwaait de derde generatie de scepter over dit prachtige domein:  kleindochters Noèle en Cécilia.

 

               Het Chateau in vroeger jaren met een etiket van de jaargang 1927

Château de Brague ligt in Verac (iets ten noorden van Fronsac). De percelen liggen her en der verspreid over dit gebied, met de ligging naar de rivier de Gironde. Château de Brague werkt volledig duurzaam zonder het biologische ECO label te voeren.

De witte druiven worden machinaal geplukt en na de gisting opgevoed in roestvrijstalen tanks, dit om de frisheid en de fruitige smaak optimaal te garanderen. De rode druiven van Plantier de la Reine worden eveneens machinaal geplukt maar hierna op grote tafels handmatig gesorteerd. Hierna wordt de wijn 12 maanden opgevoed in Frans eiken vaten. Ook bij deze prachtige en vooral  klassieke rode Bordeaux wijn, is fruitigheid de basis.

Moderne productiemethoden

Het statige maar vooral prachtige Château krijgt absoluut een voortzetting in de wijngaard en haar wijnen. Met deze tijdrovende en intensieve manier van vinificatie is Château de Brague er in geslaagd een voorbeeld te zijn van wat een echte Bordeaux Supérieur moet zijn.

Château de Brague voert met trots het Vigneron Indépedants logo, dat garant staat voor kleinschaligheid, kwaliteit en authenticiteit. Wij zijn blij en vooral trots deze mooie wijnen in ons assortiment te voeren. Wie op zoek was naar een prachtige, klassieke Bordeaux hoeft niet meer verder te zoeken. Wat een klasse!

  Van deze klassieke topper kunt u bij ons de volgende wijnen kopen: