Chateau Beauregard, A.O.C. Pomerol

Noblesse oblige

De geschiedenis van Beauregard gaat terug tot de twaalfde eeuw, tot de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem, aan wie het Tempelierskruis in het logo van het huidige Domein nog herinnert. Reeds toen was de familie al actief als landbouwers in de regio Pomerol en eigenaar van een klein kasteeltje.

Het tempelierskruis in het logo herinnert aan de Hospitaalridders in de twaalfde eeuw

Het huidige chateau dateert uit de Napoleontische tijd en werd gebouwd door een leerling van de beroemde bouwmeester  Victor Louis, architect van het Grand Théatre de Bordeaux.

Het landhuis stond ook model voor de woning van de familie Guggenheim op het schiereiland van Long Island dat de naam “Thousand Flowers” draagt. In het midden van de 18e eeuw gaat Beauregard over van een gemengd landbouwbedrijf naar een wijnbouwbedrijf.

 

In 2014 kopen de families Moulin et Cathiard het chateau, dat inmiddels toch een tikje onderkomen aanblik biedt.  Zeer voortvarend starten ze een zeer grondige renovatie van zowel het huis en de wijnkelders. Beauregard is daarmee nu niet alleen één van de beste Pomerols, maar ook een van de mooiste chateaus.

Natuurlijk is dit top Château uit de Pomerol geen exclusieve ontdekking van Wijnimport Sulman, maar wel is het een geweldige toevoeging aan ons mooie assortiment. Mocht u een Top Bordeaux uit de Pomerol zoeken en moet dit ook nog uit een top jaar zijn, dat hebben wij die voor u ook in huis.

Dit is de wijn voor die speciale avond, voor die exclusieve maaltijd met familie of vrienden, voor dat hele speciale moment, of dat cadeau voor die goede vriend. De fantastische Benjamin de Beauregard 2005 vult het voor al deze bijzondere momenten in.  16 tot 24 maanden Frans eiken maken van deze geweldenaar de standaard voor echte Pomerols! Deze 2005 heeft een grandioos bewaar potentieel , maar is ook nu al prima te drinken.

 Wij voeren de Benjamin van het topjaar 2005, vanwege de in onze ogen geweldige prijs-kwaliteit verhouding.