Cantine Paolini, 72 Filara, Terre Siciliane IGT

Cantine Poalini, Filara 72

Cantine Paolini werd opgericht in 1964, wat in 1972 resulteerde in de eerste pluk en oogst. Tegenwoordig beroept Cantine Paolini zich op meer dan 1.000 medewerkers / telers, met ongeveer 3.000 hectare aan wijngaarden verspreid over het westelijke gedeelte van Sicilië in de buurt van Marsala. Expert agronomen en oenologen kiezen zorgvuldig de beste autochtone en internationale druiven rassen geschikt voor deze bodem. Om zo wijnen met een hoge kwaliteit te verkrijgen voor verkoop in Italië en daarbuiten.

 

(Wijngaarden rond Marsala)

In het begin van de 16de eeuw, begon een groep monniken de “Paolotti” genaamd, vlak nadat zij zich in dit gebied gesetteld hadden met het verbouwen van wijngaarden. Wijngaarden die tot op de dag van vandaag fantastische wijnen hebben opgeleverd. De naam Paolini stamt af van de naam van deze kloosterorde, op de dag van vandaag is het een landelijke agglomeraat bewoond door wijnbouwers. De wijnen van Cantine Paolini zijn het resultaat van ervaring en professionalisme van de oenologen die instaat waren om wijnen te produceren met een goede prijs kwaliteit verhouding.

De Paolini- wijngaard is een mozaïek van drieduizend hectere, waarvan de terrassen zich uitstrekken in de oostelijke en zuidelijke delen van de gemeenten Marsala, Trapani, Salemi en Mazarra del Vallo.

De perfecte klimatologische omstandigheden van Marsala maken de structuur van de bodem extreem rijk en heterogeen. In de wijngaarden verhindert het microklimaat van zeezout de ontwikkeling van schimmels en de niet te stoppen wind bevordert de beperking van hoge zomertemperaturen die stagnatie van vochtigheid voorkomen. In de wijngaarden gelegen in de vallei wordt de groei van de wijnrank en dus ook wijndruif begunstigd door de aanwezigheid van humus en calcium, die vooral de rode wijnen nog meer complexiteit geven en die de aromaticiteit aan de witte wijnen verleent. De ideale omstandigheden van het Marsala gebied voor de teelt van wijnranken en dus ook wijndruiven, zijn mede te wijten aan het typische zonnige- en extreem geventileerde klimaat. De winterregens en de thermische excursies van de zomeravonden zorgen ervoor dat de druiven optimaal rijpen. Deze omstandigheden zijn bepalend voor de ideale condities die garant staan voor geweldige wijnen uit dit gebied.

Naast prachtige wijn is ook de (zee)zoutwinning rond Marsala een prachtig ambacht en product.