Azienda Agricola Biologica Michele Giorgio

Michele Giorgio, grondlegger van deze fantastisch Azienda

Ambachtelijker werkende wijnboer(inn)en dan Samantha Giorgio vind je waarschijnlijk niet. En betere Chianti’s ook niet! Samantha heeft het van niemand vreemd.

In 1998 begon Michele Giogio op 100% biologische basis een boerenbedrijf vlakbij het prachtige Sienna. Authentieke Toscaanse groenten, olijfolie, kippen en zelf gemaakte delicatessen uit de o zo bekende Italiaanse keuken. Drie jaar later, in 2001, plantte hij de eerste druivenranken. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat er in 2015 al een compleet assortiment van rood, wit, rosé, mousserend, dessert en zelfs Grappa stond. En niet zo maar een assortiment. Wat een fantastische wijnen!

In 2015 sloeg echter het noodlot toe. Na een kort ziekbed overleed, veel en veel te vroeg, de sympathieke en altijd positieve Michele. Zijn dochter Samantha, al jaren zijn rechterhand op zijn mooie, maar drukke Azienda, nam, ondanks haar jonge leeftijd, de leiding over het bedrijf voortvarend ter hand. Ondanks haar  jonge leeftijd runt zij nu dit jonge, nog steeds snel groeiende bedrijf in de geest van Michele. En gelukkig valt de biologische appel niet ver van de biologische boom.

Met behulp van haar familie,  vrienden en personeel heeft Samantha haar weg inmiddels gevonden en en passant ook de wijn vinificatie van hun witte wijn drastisch verbeterd door onder meer de aanschaf van moderne, roestvrij stalen gistingtanks.

Verbluffende resultaten

Het resultaat is verbluffend, prachtig frisse en fruitige witte wijn, die je maar zelden vindt in Toscane.

Wij zijn blij dat we dit bedrijf sinds 2008 kennen. Michele en Samantha zijn in de loop der jaren vrienden van ons geworden ondanks dat we elkaar maar sporadisch zagen en zien.

Fantastische ‘line-up’

We zeiden het al: de wijnen van Giorgio zijn fantastisch. Misschien wel de mooiste Chianti Riserva die we ooit proefden en wat een geweldige vin Santo! Ouderwets gemaakte Chianti met een geweldige riserva van 100% Sangiovese als vlaggenschip. Een Chianti met maar liefst 24 maanden USA eiken rijping, hand geplukte druiven en een enorme toewijding van de wijnboer. Dit is geen Chianti drinken maar een Chianti genieten!

Extreem mooi is de Vin Santo 2010 van dit huis. Op houten rekken gedroogde druiven en daarna licht geperst om er vervolgens meer dan vier jaar over te doen alvorens op fles te gaan. 36 maande USA Eiken vaten. Deze Vin Santo is Goddelijk en verslaat als Dessert wijn elke wijn die u eerder tijdens de maaltijd gedronken heeft. Als er een hemel is, is er zeker een Vin Santo en waarschijnlijk die van Michele Giorgio.

De beroemde sangiovese druiven

 De wijnen van dit prachtige domein die u bij ons kunt kopen: